Zadnji komentari

 • Komentar na: Pitanja i odgovori (14): Bektašije   6 Januar, 2017 - 01:05

  interesantno pročitat sve sto se tiče prezimena Bektas . Moja majka djevojačko bektas i udala se za bektas u rodu nisu ništa . Stari kažu da su dva različita plemena . Jedni kao alivirti a drugi sljedbenici Muhameda svsv.da li bi se moglo doći do detaljni informacija o bektasima na području bih ?i kako ?

 • Komentar na: Pitanja i odgovori (48): o počecima u islamu   20 Decembar, 2016 - 09:21

  Selam aleikum!Molim ako neko zna da mi odgovori zasto se kod aksam namaza prvo klanja farz pa sunet?Alah Vas nagradio,inshAllah.

 • Komentar na: Pitanja i odgovori (9): Pojmovi "ruh" i "nefs"   30 Oktobar, 2016 - 08:26
  Ruh

  SelamU kuranu postoje muhkemat (jasni) ajeti i mutesabihat (nejasni);nejasni se ne tumace vec prepustaju Allahu,o ruhu ajet je mutesabihat (nejasni,min ruhi),poznato je iz hadisa da je Allah "stvorio" prvo alemi ervah (ruhove),dakle svaki ruh u covjeku je stvorenje Allahovo i netacno je da je nestvoreno kako postovani Beglerovic tumaci a za to ce Allahu odgovarati ,qul ruhu min emri rabbi,reci: ruh je emr Allahov,istina je da samo Allah zna haqiqat ruha ali mi preko sehova znamo da se upravo ruhom Allah spoznaje i vidi na ovome svijetu a koga  Allah odabere za tu spoznaju on je usao u dzennet ma'arif (dzennet spoznaje) i taj raj zelimo prije ahiretskog raja i taj raj je cak iznad ahiretskog dzzenneta,ko vjeruje da je nas ruh dio Allahovog ruha to jest da smo mi dio Boga takva osoba je kafir pa bujrum

 • Komentar na: Pitanja i odgovori (61): Šta je iza svemira?   3 Oktobar, 2016 - 23:04

  Meni bas i nije jasno...hmm

 • Komentar na: Matem (prvih 10 dana mjeseca Muharrema)   1 Oktobar, 2016 - 22:05

  Molim vas salavate matemske arapskim tekstom mozete li postaviti