Zadnji komentari

 • Komentar na: Pitanja i odgovori (79): Šta će biti sa životinjama na ahiretu   18 Oktobar, 2018 - 19:44

  Allah najbolje zna... 

 • Komentar na: Pitanja i odgovori (1): Islamski stav o muzici   13 Septembar, 2018 - 13:55

  Esselamu alejkum, Allah vas nagradio na lijepom pojasnjenju i lijepoj islamskoj stranici. 

 • Komentar na: Pitanja i odgovori (121): Da li ljudi vječno egizistiraju na ahiretu, da li je džehennemska kazna vječna   15 Avgust, 2018 - 07:28

  Selam alejkum,Uz puno uvažavanje Vaš odgovor nije potpun i precizan. Da li svjesno ili svjesno ne iznosite pravo stanje stvari vezano za ovaj aspekat.Notorno je da širk i kufr (osim ako se osoba kod koje se isto nalazi ne pokaje) Allah dz.s neće oprostiti. Ili svima onima koji ne svjedoče kelime i šehadet (osim vezano za pitanje djece i onih koji nisu čuli za islam-a koji će posbeno biti iskušani) nigdje nisam čuo ili pročitao da će biti oprošteno. Zato Vaš odgovor nije precizan niti ste izvršili kategorizaciju. Koliko je meni poznato gornji ajeti se odnose na muslimane-vjernike ali grešnike koji će jedno vrijeme biti u vatri i nakon toga izaći. Znači muslimani-vjernici ali grešnici koji su činili grijehe koji ne izvode iz vjere ali se nisu pokajali ili kojima Allah dz.s nije isprva oprostio pa usljed toga idu na neko vrijeme u vatru pa ih onda Svojom milošću iz vatre vadi itd. Ne možete tu podvoditi svakog čovjeka. Istina je jasna i put je jasan. Ovaj Vaš odgovor nije jasan zaista. Kažete "koji ni na tren nisu pomislili na Boga" pa to je suludo. Kršćani i jevreji mnogo puta spominju Boga pa da li to znači da će negirajući Kuran Časni ući u dženet? Zaista odgovor nije ispravan uz dužno poštovanje. 

 • Komentar na: O nama   2 Avgust, 2018 - 07:22

  Selamun 'alejkum, rado se vraćam čitanju Vaših tekstova. Već godinama mi je na prvom mjestu Bookmark-a, a na telefonu ,također, na početnom zaslonu.Za posebnu pohvalu mi je i prijevod značenja Kur'ana, i način odabira ajeta.. Rubrika Esmau-l-husna baš pomaže da više razumijemo i drugačijim pogledom gledamo Gospodara. Hvala Vam..

 • Komentar na: Pitanja i odgovori (48): o počecima u islamu   15 Maj, 2018 - 11:55

  Selam.
  Treba mi vaša pomoć.
  Dakle,sutra će prvi dan ramazana i ja sam odlučila da pokušam uz Allahovu dž.š. pomoć,postiti.Sutra će mi biti prvi put da sam ikad postila i ne znam baš kako sve to ide.Pa ako vam nije teško da mi objasnite kako to sve ide.
  Unaprijed hvala